Annets oudjaarsavond

En toen was het alweer mijn oudjaarsavond….

een mooi moment voor een terugblik op het afgelopen jaar.

Het was eigenlijk best een bijzonder jaar,

een jaar om niet meer te vergeten!

Met dingen die ik niet meer terug kan draaien,

met wisselende emoties,

met moeilijke beslissingen,

met dingen loslaten,

met periodes afsluiten,

een jaar waarin gevoel en verstand niet altijd op één lijn lagen,

met gevoelens die me overkwamen en die ik niet verwacht had.

Maar ook een jaar dat er kennelijk moest zijn om te komen waar ik nu ben!

Vol vertrouwen in de toekomst,

vol vertrouwen dat ik de afgelopen jaren de juiste beslissingen heb genomen

ga ik morgen mijn 37e verjaardag vieren!

PROOST

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Annets oudjaarsavond

verder gaan

verder gaan

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor verder gaan

het eind!

vandaag de laatste controle gehad bij de gynaecoloog.

Het gaat nog steeds erg goed met mij, nog steeds geen klachten! Heb de pleisters helemaal niet gebruikt en volgens de gyn heb je de hormonen ook niet echt nodig, je kunt prima zonder. Ik moet wel extra calcium nemen en in de winter extra vit D, maar daar kan ik prima mee leven.

Tijdens de operatie hebben ze meteen de andere organen ook goed bekeken en dat zag er allemaal prima uit. Ook het weggehaalde weefsel bevatte geen onregelmatigheden, dus supergoed nieuws!

Het boek BRCA1gen kan definitief DICHT!!!

 

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor het eind!

3 weken later

En alweer een week voorbij. Gaat nog steeds supergoed, ben weer lekker fanatiek aan de wandel.

Vanmorgen ook mijn eerste uurtje sporten weer gehad, ging superlekker. Geen pijn gehad, geen last van mijn buik. Wel nu al een spierpijngevoel, dat zal morgen nog wel erger zijn, maar wel superlekker om weer te kunnen sporten! Weer een beetje energie kwijt, merkte dat ik wat rusteloos werd van het nietsdoen.

Kan er niet meer van maken dan dat het goed gaat!

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 3 weken later

2 weken later….

De operatie is vandaag alweer 2 weken geleden.

Ik kan eigenlijk niet merken dat er iets gebeurd is. Ik ben niet moe, heb energie voor 10 en heb totaal nog geen last van overgangsklachten. Vanaf nu mag ik alles weer doen…

Verder is er eigenlijk niets te melden

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 2 weken later….

hechtingen

Vanmorgen is de laatste hechting eruit gegaan, ben nu alle 11 de hechtingen kwijt. Niet omdat ze opgelost zijn, maar meer omdat de knoopjes allemaal loslieten…..  wondjes zitten in ieder geval goed dicht. Mooi is anders, maar ik ben nu eenmaal niet van de mooie littekens. En ze zitten allemaal op de onderbuik en die ziet toch niemand 😉

Nu goed soepel houden met bio-oil, dan trekken ze hopelijk grotendeels weg.

Ook voor het eerst weer op de fiets geweest vandaag. De eerste keer voelde ik wel de hechting nog trekken, maar vanmiddag (toen die hechting eruit was) ging het alweer pijnloos…

Het wordt een saai verhaal, maar het gaat nogsteeds prima met mij. Voel me supergoed, zit lekker in mijn vel…. mis alleen het sporten wel, volgende week maar eens kijken of ik weer kan gaan hardlopen!

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor hechtingen

gaat goed!

En ik heb de eerste 7.5 km wandelen alweer in de benen, ging prima.

Het was zulk lekker weer vanmiddag dat ik lekker ben gaan wandelen. Ik wilde een klein rondje maken, maar het ging zo lekker dat ik 7.5 km heb gewandeld.

Gister al gezellig met ons gezin naar de dierentuin in Emmen geweest. Ook zonder moeite de hele dag gesjouwd… alleen de vochtige warmte van het tropisch regenwoud werd me bijna teveel…. zweet uit alle gaten en poriën maar dat trok in de buitenlucht zo weer weg….

kortom, het gaat nog steeds uitstekend met mij (en met ons allemaal trouwens)

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor gaat goed!

1 week later

Het is alweer een week geleden dat ik geopereerd ben!

Eigenlijk voel ik me helemaal niet anders, kan nergens aan merken dat ik geopereerd ben! ( behalve dan de 4 littekens op mijn buik die vreselijk jeuken)Voel me supergoed, heb geen pijn, ben niet moe…. en heb verder ook nog geen klachten…  Alleen wat zweterig ’s nachts, maar dat kan ook komen omdat de nachten warmer zijn dan voor de operatie…

Ik hoop dat ik me zo mag blijven voelen! Het geeft in ieder geval wel veel rust in mijn hoofd…. de wetenschap dat ik er nu alles aan gedaan heb om de gevolgen van het dragen van het BRCA1-gen te voorkomen voelt goed en geeft rust…

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 1 week later

gaat nog steeds goed

vandaag is het maandag en alles gaat nog steeds hartstikke goed. Heb vandaag al lekker 2 rondjes gewandeld en voel me prima!  Ben de paracetamol aan het afbouwen, heb alleen vanmorgen nog maar 2 gehad en heb geen pijn. Ben ook niet moe. Spierpijn in de buik is zo goed als weg, en ook de stemmingswisselingen zijn onder controle.

Hoop dat ik me zo goed mag blijven voelen!

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor gaat nog steeds goed

emoties

Ben nu 2 dagen thuis en lichamelijk gaat het prima! Heb eigenlijk geen last van wondpijn, wel enorme spierpijn in mijn buik…. voelt alsof ik overreden ben door een vrachtwagen, echt  van mijn nek tot mijn kruis doet het zeer…. vooral van zitten naar staan is erg gevoelig, de spieren moeten dan weer oprekken en dat voelt echt niet fijn. Verder is het moeilijk een fijne houding te vinden, rechtop zitten is niet prettig, plat liggen ook niet, dus veel met kussens in de weer….

Emotioneel is een ander verhaal. Ik kan zo van een blij gevoel overgaan in een huilbui en het allemaal heel somber zien. Dat komt natuurlijk door het gebrek aan hormonen en zal ook weer overgaan, maar lastig is het wel…. Kan ook weinig hebben van anderen, kan om het minst al uit mijn vel springen…. En ik verwacht wel dat de anderen mij begrijpen, maar eigenlijk begrijp ik mijn eigen reacties ook de helft van de tijd niet…. Hoop dat deze mixed feelings snel verdwijnen….zie het maar als “kraamtranen” , is volgens mij wel vergelijkbaar…. en ook die gingen voorbij dus er is hoop….

En zoals  een goede vriend zei: bedenk dat hoe donker het ook wordt de zon er altijd door zal komen…..

Categories: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor emoties